Egy napos kirándulás Londonból: Anglia egyik legszebb kastélya a Bodiam Castle

Egy napos kirándulás Londonból: Anglia egyik legszebb kastélya a Bodiam Castle

Angliában számtalan vár és kastély található, melyek közül az egyik legszebb a Bodiam kestély névre hallgató 14. századi középkori vár. Londontól mindössze 3 órányi utazásra van, így egy egynapos kirándulás kiváló célpontja lehet.

Ránézésre a vármaradvány úgy néz ki, mintha csak egy lovagregényből lépett volna elő, ugyanis mindene megvan amit az emberek egy középkori vártól elvárhatnak: találhatunk itt tornyokat, lőréseket, várárkot és kapurácsot is. A kastély belső udvara ma már romokban hever, ugyanis az 1600-as években elővigyázatosságból lebontották azt, elkerülvén hogy ha az ellenség netán elfogalalná, használhassa is az épületet.

photo by Andy Newton on Unsplash

A kastély azonban olyannyira meggyőző még így is, hogy szinte látjuk az egyszer volt kápolnát, a királyi szárnyat, a nagy előszobákat és a hatalmas középkori konyhát is. A tornyokba felkapaszkodva gyönyörű kilátás tárul a szemünk elé.

photo by Shutterbug75 from Pixabay 

Londonból tömegközlekedéssel viszonylag könnyedén eljuthatunk a kastélyhoz a következő útvonalon:

London Victoria / Charring Cross / St. Pancras állomásról vonattal Hastings állomásra - Hastings állomásról 349 számú busz ’Hawkhurst’ megállóig így pont az autóparkolónál szállhatunk le (kb. 45 perc buszozás)

A kastély honlapja: www.nationaltrust.org.uk/bodiam-castle

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet (idegenvezeteslondon@gmail.com), beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz, ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota

cover: photo by Roman Grac from Pixabay