Ha valaki azt gondolná, hogy dél-Anglia nagyjaból ugyanúgy nézhet ki mint London és környéke, az bizony súlyos tévedésben van.

Létezik ugyanis Londontól délre, úgy mindössze 1.5 órányira egy természetvédelmi terület a tenger mellett, amely gyakorlatilag egy kisebb sivatag. A hely neve Dungeness és a maga nemében nem mindennapi látványt nyújt - a poszt-apokaliptikus táj teljesen szürreálisnak hat a megszokott, meglehetősen zöld london környéki táj után.

alt

A területen rengeteg féle madár él háborítatlanul, de ez nem meglepő hiszen maga a hely kiemelten védett, számos tanösvény szeli át mely garantálja hogy sétánk alatt a helyi állatvilággal is megismerkedhetünk. A látogató központban sok érdekességet megtudhatunk a környéken élő számtalan madárfajról sőt madárvonulás idején az egyik legalkalmasabb helyszín a La Manche-csatorna felett átvonuló madárrajok megfigyelésére is.

alt

Kalandvágyó kirándulóknak mindenképpen érdemes felkeresni a környéket, hiszen a közelben lévő kavicsos tengerpart kiváló pihenést nyújt a környékbeli séta után.

alt

A látogató központ általában délelőtt 10 és délután 5 óra között van nyitva, a belépődíj felnőtteknek £4 míg gyerekeknek (16 év alatt) £2. Gyermekes családoknak ingyen rendelkezésre bocsátanak egy Wildlife Explorer hátizsákot, melyben minden felszerelés megtalálható a sikeres madár megfigyeléshez és beazonoításhoz vagy éppen a nyomkereséshez.

Londonból a következő útvonalon közelíthető meg:
London St Pancras vasútállomás - Rye vasútállomás - innen 100-as busz Lyddbe - innen 11/11A/11B busz a természetvédelmi terület bejáratáig