Londontól úgy nagyjából 2 és fél órás autókázásra található egy rejtélyes erdő, amely olyan, mintha a mesékből lépett volna elő - a különös helyet nem véletlenül nevezik Puzzlewood-nak, azaz magyarul Rejtélyerdőnek.

alt

A fura de csodás rengetegről nem véletlenül tartják úgy, hogy ez volt ihletője és inspirálója J. R. R. Tolkien-nek, mikor A Gyűrűk Ura című regényét írta.

Az erdőben az idők során több film is készült, többek között itt forgatták a Merlin kalandjai sorozat néhány részét, vagy a Dr. Who sorozat egy epizódját is.

A Forest of Dean, azaz a Deani erdő 5 hektáros területen fekszik és egyben ez Anglia legősibb megmaradt erdeje is, melyet 1938-ban nemzeti parkká nyilvánítottak.

alt

Kialakulása a rómaiaknak köszönhető, ugyanis az ősök ezen a területen vasérc után kutatva mély árkokat ástak melyeket végül elhagyták, majd a természet szépen lassan visszavette azokat amik egyébként is az övéi voltak, így a környék igencsak furcsán megváltozott. A régi járatok labirintusában kialakult ösvények úgy megzavarják az odalátogatót, hogy néha azt sem tudja hol van, többen állítják hogy érzéki csalódást okoz a hely, sétája során volt aki hat hídon is áthaladt, pedig a valóságban csak kettő van.

alt

A római kori vasérc bányászat után a Tudor-dinasztia időszakában az erdő az uralkodók vadászterületévé lett, az erdőből kitermelt fát sokra tartották és elsősorban hajóépítésre használták.

Az erdő maga valóban csodálatos, helyenként az észak-magyarországi rengetegre emlékeztet, de nézzétek meg ti is a következő 2 perces kisfilmet, hogy megbizonyosodjatok róla.

Ha a kirándulást nem egy naposra tervezitek, akkor az erdőben kiadó kisházakat is lehet bérelni, ezekről és még több érdekességről a következő linken tájékozódhattok: www.puzzlewood.net