London közvetlen környezetében rengeteg felfedezni valót találunk, melyek mindegyike kiváló kikapcsolódást jelent egy-egy hétvégi napra. A mai ajánlat egy gyönyörűen elkészített makett falvacska Beaconsfield városkában, Londontól körülbelül 30 perc vonatútra.

alt

Maga a makett falu és az azt átszelő vasúti modell a világ legrégebbi, eredeti állapotában fennmaradt kis modell település, melyet első alkalommal 1929-ben nyitottak meg. A falvacska nem kicsi, összességében 1,5 hektáron terül el, melyet gondozott kert és finoman részletezett épületek díszítenek.

alt

A kitűnő szórakozást nyújtó kis városka története sem kevésbé kedves, történt ugyanis, hogy 1927-ben Mr. Roland Callingham, egy londoni könyvelő utasította kertészeit hogy ássanak egy medencét otthonában, itt Beaconsfieldben. A medence és a közeli teniszpálya azután nagyon közkedvelt lett a londoni felső osztály körében, számtalanszor tartottak itt kerti partikat, melyeken számos politikus, a királyi család tagjai és más egyéb arisztokraták is gyakori vendégek voltak. Mr. Callingham másik nagy szenvedélye a modell vasút volt, mely idővel olyan hatamasra növekedett, hogy felesége ultimátumot intézett urához, vagy a vasút, vagy ő. Természetesen a feleség győzött a kisvasút pedig kiköltözött a kertbe. Innen azután valóban elszabadult a történet, ugyanis egyre másra kezdtek a kis vasutat körbevevő épületek feltünedezni, melyeket valójában ötletszerűen, emlékezetből próbáltak csak megalkotni, sohasem törekedtek a valósághűségre.

alt

Mára a kert szabadon látogatható lett minden érdeklődő számára, de akik kisgyermekkel érkeznek számítsanak egy hosszabb látogatásra, mert a kicsiket nagyon nehéz lesz távozásra bírni, ha egyszer belekóstoltak a játékvatusas élménybe.

Londonból a kis modell város könnyedén elérhető, a Marylebone vasútállomástól, közvetlen járattal hozzávetőleg 30 perc Beaconsfield.

A park honlapja: (http://www.bekonscot.co.uk)