London egy pezsgő nagyváros, mely soha nem hagyja az embert unatkozni, mégis érdemes időről-időre magunk mögött hagyni, már csak azért is, mert rengeteg gyönyörű kiránduló helyet találhatunk csupán néhány órányi vonatozásra a fővárostól.

Valószínűleg nem mindenki hallotta még a ’Botany Bay’ nevet, pedig érdemes lesz megjegyezni, ugyanis ez a homokos tengerpart mindössze 2 órányi vonatútra található Londontól.

alt

Botany Bay az egyik legtöbbet fényképezett öblök egyike ami nem is csoda, hiszen fantasztikus látványt nyújt a fehér szikláival és puha homokos partjával. A legenda szerint a nevét azokról a csempészekről kapta, akiket végül büntetésképpen az akkoriban fegyenc szigetként számon tartott Ausztráliába száműztek, egy Botany Bay nevű helyre.

alt

Apály idején rengeteg fosszíliát találhatunk a homokos parton, de az ilyenkor a sziklák között megmaradó aprócska tavakat is érdemes felfedezni. Kiváló kikapcsolódás lehet gyermekes családok számára, vagy azoknak, akik egy gyönyörű, ámde csendesebb partot keresnek.

alt

Botany Bay hozzávetőleg 2 óra alatt elérhető Londonból az alábbi útvonalon:
London, St. Pancras International vonat állomás – Broadstairs vonat állomás – innen busszal a Northdown Park (=adj Friends Corner) állomásig – majd pedig 15 perc séta a vízig.