Ki az aki fel tudná sorolni London összes metró megállójának nevét? Szerintem csak Jay Foreman, viszont ő nem csak sorolja hanem meg is zenésítette őket. :)

Úgy tűnik nem csak mi de Frank Sinatra is nagyon szerette ezt a bolond várost. :)

Azt igazán nem mondhatjuk, hogy mestermű született, de egy jót azért talán nevethetünk ezen a viszonyag egyszerű rap nótán. Miről is szólhatna másról, természetesen Londonról. :)

A csatolt dalt biztosan sokan ismeritek, még akkor is ha kicsit retro, ugyanis 1979-ből származik. Ettől függetlenül jó és nem csak azért mert a Londonba tartó utolsó vonatról szól. :)

A következő nóta egy híres film betétdala, melynek címe nem más mint Sweeney Todd. Aki látta az biztosan emlékszik rá, aki nem annak pedig kötelező a megtekintés. Már csak azért is mert a dal címe ’No Place Like London’ azaz ’Nincs még egy olyan hely mint London’. :)

Sajnos David Bowie már 2016 óta nincs velünk, de a dalai szerencsére maradtak. Tőzsgyökeres londoni volt, ugyanis Brixton várorészben született.

A lengyel származású Maciek Pysz trió előadását London ihlette, de érdemes a videoklippet is megtekinteni, mert gyönyörű felvételeket láthattok benne a városról. :)

A magyar hipster dal a Bermudától Londonról. Elég jól sikerült. :)

Az utolsó dal egy 1984-es Pet Shop Boys nóta, melynek szövegét T.S. Eliot Átokföldje című verse inspirálta. A dal Londonról szól melyben a srácok szerették volna felhívni a figyelmet a nagyvárosi nyomásra és a különöző társadalmi rétegek közötti különbségekre.
Az eredeti művet, az Átokföldjét a következő linken el is olvashatjátok magyarul de eredetiben, angolul is:
Átokföldje