Csodálatos növények melyek nevüket a brit királyi családról kapták

Bevett szokás, hogy híres, megbecsült emberekről neveznek el újonnan felfedezett avagy frissen nemesített növényeket így nincs ez máshogyan a brit királyi családdal sem, szinte már mindenkiről neveztek el valamilyen növényt.

A legismertebb talán a ’Queen Elizabeth’ nevű rózsafajta lehet, mely egy halvány rózsaszínű, meglehetősen ellenálló, számos rekordot megdöntő gyönyörű nemesítés. Nevét természetesen a ma is uralkodó II. Erzsébetről kapta, nemesítője bizonyos Lammerts ezzel kívánta a királynő trónra lépését még ünnepélyesebbé tenni, amely így még 50 év távlatából is úgy tűnik sikerült neki.

alt

Egy másik feltűnően kecses rózsafajta Lady Diana-ról kapta a nevét, így lett ’Princess of Wales’. Ez a meseszép törékeny rózsa fehérben pompázik, nemesítője a Herkness cég még 1997-ben jelent meg vele a piacon, a hercegnő halálának évében.

alt

Természetesen a királyi család legújabb házaspárja, Katalin és Vilmos is megihlette a botanikusokat, róluk 2012-es szingapúri látogatásuk után kölcsönözte nevét egy igazán különleges orchidea fajta, így lett ő ’William Catherine’.

alt

Természetesen Viktória királynő sem maradhat ki a sorból, róla 1851-ben emlékezett meg egy nemesítő, aki legméltóbbnak a ’Victoria amazonica’ nevet érezte egy csodálatos vizilom számára.

alt

A legfiatalabb royal, az aprócska Charlotte hercegnő nem tud olyan fiatal lenni, hogy neki ne járjon máris egy gyönyörűséges virág, számára egy különleges, rózsaszín és sárga színekben pompázó krizantém fajtát nemesített a Deliflor nevű cég, éppen idén.

alt

  1. photo 1: www.delenka.ru

  2. photo 2: hbu.h-cdn.co

  3. photo 3: www.straitstimes.com

  4. photo 4: zoom50.files.wordpress.com

  5. photo 5: www.deliflor.nl

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!