Cseresznyevirágzás Londonban

Cseresznyevirágzás Londonban

A cseresznyevirágzás minden évben emlékezetes jelenség annak, aki élete során látta már ezeket a különleges rózsaszín fákat egyszerre virágba borulni.

Ezeknek a nemesített díszfáknak a jellegzetes, rózsaszínű virágai tavasszal (március vége és május eleje között) nyílnak, néhány hét erejéig igazán varázslatos hangulatot teremtve, főként olyan helyeken, ahol egy egész fasort vagy parkot alkotnak a cseresznyefák.

Ilyen gyönyörű ültetvényekből pedig Londonban sincs hiány, most megnézzük, hogy hol tudjátok őket megcsodálni városszerte, ugyanis a cseresznyevirág különböző fajtái különböző időpontokban virágoznak.

Kew Gardens (Kew, Richmond, London, TW9 3AE)

London legnagyobb botanikus kertje a legkézenfekvőbb hely cseresznyevirágzáskor, egészen pontosan a híres Pálmaház mögötti rózsakert. Itt többféle cseresznyevirág fafajtát találsz, amelyek színváltozatai gyönyörű harmóniában virágoznak. Ha azonban követed a körkörös ösvényt, akkor a King William's Temple és a Temperate House közötti szakaszon egészen mély rózsaszín cseresznyevirág fákat is láthatsz.

Kyoto Garden, Holland Park (Ilchester Place, W8 6LU)

Japán híres lélegzetelállító cseresznyevirágfáiról, ezért logikus, hogy a londoni japán kert (Kyoto Garden) is otthont ad néhány példánynak. A halványrózsaszín fák a kert apró tava és miniatűr vízesése fölé magasodnak, gyönyörű színfoltot kölcsönözve a zen menedéknek.

Greenwich Park (SE10 8QY)

Greenwich Park közepén magasodó dombot megmászva, túl az Obszervatóriumon és a Planetáriumon, keresd meg a Blackheath Avenue-t, ahonnan a jobb oldalon egy merőleges gyalogút ágazik el a Rangers House és a rózsakert felé. Ezen az egyenes úton a fák egymásba dőlnek, és egy gyönyörű japán stílusú cseresznyevirág-alagutat hoznak létre. Fényképezőgép legyen nálad!

St Paul's Cathedral (St. Paul's Churchyard, EC4M 8AD)

Azt tartják, hogy Londonban a legfotogénebb cseresznyefák a St Paul's Cathedral templomkertjében találhatóak. Nem csoda, ikonikus az épület mögöttük.

Regent's Park (NW1 4NR)

A Regent's Parkban található Chester Roadon 2015-ben eltávolították a cseresznyefákat, ugyanis a beteg 'Prunus Kanzan' fajtát az ellenállóbb 'Prunus Sunset Boulevard'-ra cserélték. Helyileg a nagy parkot átszelő két legszélesebb út mellett találod az új telepítést, valamint az Avenue Gardensben, a Broad Walk közelében.

St James's Park

Furcsa mód ebben a királyi parkban nincs sok cseresznyefa, de az a kevés, ami van, gyönyörűen mutat. A legszebb talán a tó Buckingham Palota felöli végénél található kilátópontról látható, ahogyan elnézünk a Whitehall mesebeli épületei felé, az egyéb fák alól egy cseresznyevirágfa hajlik a víz fölé.

Herne Hill (SE24)

Egy kevésbé ismert cseresznyefa virágzó hely, különösen a Stradella Road és a Winterbrook Road között valamint a Half Moon Lane mellett.

Kensington Gardens (Hyde Parkban)

Sajnos a Hyde Parkban nagyon kevés a cseresznyevirág, de szerencsére a Kensington Gardens kicsit pótolja ezt a hiányt. Ha a Lancaster Gate nevű bejáraton érkezünk a parkba, akkor láthatunk nagyon szép cseresznyefákat. Emellett a Kensington Gardens déli részén található Albert emlékműnél is csodálatos telepítésben gyönyörködhetünk.

Battersea Park (SW11 4NJ)
Ugyan nem királyi park, de itt a Spring Tree Walk sétányon, is találni a rózsaszínű fákból.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota
idegenvezeteslondon@gmail.com

Ha hasznosnak találod a változatos és izgalmasabbnál-izgalmasabb bejegyzéseket az "Idegenvezetés London" blogon és Facebook oldalon, akkor kérlek, támogass egy kávé árával, hogy még sokszor találkozhassunk legalább a képernyőn keresztül. www.buymeacoffee.com/agotabf