Az I. világháború előtt britanniában a nők nem rendelkeztek választójoggal, sőt az élet több területén is alapvetően kevesebb joggal rendelkeztek mint a férfiak. A háború borzalmai után a dolgok azonban gyorsan megváltoztak, azt ugyanis még a legradikalisabb férfipártiaknak is el kellett ismerniük, hogy a háttérben hatalmas erőfeszítéseket tevő nők nélkül a háború kimenetele egészen máshogyan alakult volna.

alt

A nők erőfeszítéseit elismervén a kormányzat 1918-ban végre bevonta őket is a szavazásra jogosultak körébe, habár akkor még azzal a kikötéssel, hogy a nőnek legalább 30 évesnek kellett lennie. A szavazóképes életkor leszállítására ezután még 1928-ig várni kellett, amikor is 21 éves életkorban határozták azt meg.

A szavazójog elnyerésével a nők az élet más területein is több jogot kezdtek követelni maguknak, ezek között első helyen állt az anyagi függetlenség óhaja. A nők tömegesen kezdtek munkába állni, de nem csak az irodai munkákat célozták meg hanem sokan közülük éttermekben, üzletekben és újonnan megnyitott gyárakban is szívesen vállaltak állást még akkor is, ha a férfiakhoz képest szinte fele annyiért alkalmazták csak őket. Azok a középosztálybeli nők akiknak korábban soha nem volt önálló jövedelmük, mostmár nem csak pénzre vágytak, hanem tanulni is szerettek volna, egyre többen és többen szereztek felső fokú képesítést.

alt

1923-ban a nők újabb jogokat kaptak, ekkortól válási kéremüket már hűtlenség okán is kezdeményezhették, melynek folyományaként a válások száma megugrott, bár akkoriban elváltnak lenni még mindig ritka és szégyenteljes státusznak számított.