A London nyugati részén található Albert hídon (mely Chelsea és Battersea városrészeket köti össze), még mindig megtalálható az a tábla, mely a hídon áthaladó regimentek figyelmét hívja fel, hogy váltsanak menetlépésről normál sétára, nehogy az általuk keltett extra kilengés kárt tegyen a hídban. Még akkor is, ha a katonai barakkok már rég eltűntek a környekről, ugyanis helyükre luxuslakások épültek.
alt

Angliában az 1910-es években a megszokássá vált viktoriánus szégyenlősség termelte ki a fürdőkocsikat. Ezeket a játműveket elsősorban hölgyeknek készítették és jellemzően lovakkal vagy öszvérekkel vontatták őket a partról a vízbe. A csatolt képen egy dél-angliai parton elhelyezett fürdőkocsi telepet láthattok.
alt

A londoni Tower Bridge égszínkék lámpaoszlopai között van egy kakukktojás? Ez az egy oszlop nem világításra való ugyanis, sokkal inkább egy kémény, mely a Tower épületében lévő, egyik őrök lakta szoba kandallójához csatlakozik. Legnagyobb sajnálatunkra azonban mégsem láthatjuk a hidat füstölögni, ugyanis a kémény már hosszú ideje nincs használatban.
alt

A londoni Russell Square mellett található Great Ormond Street gyermekkórház tulajdonában van a Peter Pan történet szerzői joga? A történet kitalálója Barrie J. M. 1929-ben adományozta a kórháznak a jogot, így ők minden, a történethez társított alkotás és előadás után jogdíjat kapnak.