Az uralkodó karácsonyi beszéde

Az uralkodó karácsonyi beszéde

Manapság a briteknek teljesen természetes, hogy minden évben, december 25-én délután megtekintik az uralkodó karácsonyi üzenetét, mely általában nem lépi túl a 10 percet és az ország egyik legnézettebb műsorának számít.

A brit uralkodók a karácsonyi üzenet hagyományát 1932 óta tartják, akkoriban II. Erzsébet nagypapája, V. György király szólt népéhez a rádió hullámain keresztül. Az ő üzenetét pedig nem más, mint maga Rudyard Kipling, a Dzsungel Könyve című könyv szerzője jegyezte.

II. Erzsébet királynő 1952-ben szólt először népéhez, mely beszédet akkoriban még rádión keresztül hallhatták, azonban 5 évvel később, 1957-ben már a TV is közvetítette a szokásos karácsonyi üzenetet.

Ezen a linken őfelsége II. Erzsébet legutolsó, 2021. évi üzenetét hallgathatjátok és nézhetitek újra:

2022-ben - 70 év állandóság után - az új brit uralkodó, őfelsége III. Károly mondta el a karácsonyi üzenetét és így lesz ez idén is, 2023. december 25-én délután 15 órakor (UK idő szerint):

YouTube - The Royal Family csatorna
Facebook - The Royal Family oldal
Instagram - The Royal Family profil

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota
idegenvezeteslondon@gmail.com

Ha hasznosnak találod a változatos és izgalmasabbnál-izgalmasabb bejegyzéseket az "Idegenvezetés London" blogon és Facebook oldalon, akkor kérlek, támogass egy kávé árával, hogy még sokszor találkozhassunk legalább a képernyőn keresztül. www.buymeacoffee.com/agotabf

Read more