Az uralkodó karácsonyi beszéde

Az uralkodó karácsonyi beszéde

Manapság a briteknek teljesen természetes, hogy minden évben, december 25-én délután megtekintik az uralkodó karácsonyi üzenetét, mely általában nem lépi túl a 10 percet és az ország egyik legnézettebb műsorának számít.

Arra azonban, hogy milyen volt II. Erzsébet legelső, 1957-es televíziós bejelentkezése már csak kevesen emlékeznek, de szerencsére az internet megőrizte nekünk ezt a történelmi eseményt is.

Bár Erzsébet 1952 februárjában lépett trónra, mégis csak öt esztendővel később döntött úgy, hogy tévékamerák előtt kíván kellemes ünnepeket az embereknek és nem a rádión keresztül, ahogy korábban szokás volt.

A brit uralkodók a karácsonyi üzenet hagyományát 1932 óta tartják, akkoriban II. Erzsébet nagypapája, V. György király szólt népéhez a rádió hullámain keresztül. Az ő üzenetét nem más, mint maga Rudyard Kipling, a Dzsungel Könyve című könyv szerzője jegyezte.

Ezen a linken pedig őfelsége 2020 évi üzenetét hallgathatjátok és nézhetitek újra:

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz, ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota