A következő igen furcsa történet egy tizenéves fiúról szól, bizonyos Edward Jones-ról aki egy alkalommal betört a Buckingham Palotába, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ellopjon egyet Victoria királynő alsóneműi közül.

alt
A fiatal Victoria királynő

A fiatal Edward igen furcsa karakter volt, mindössze 14 éves volt és a feljegyzések szerint egyáltalán nem érdekelték a lányok, Victoria királynőt leszámítva. Magányos típus volt, de nem őrült, csak egy kissé furcsa. Nem számított jóképűnek, nagy széles szája volt, alacsonyan ülő szemöldöke és a tisztálkodást sem vitte túlzásba.

alt

A Buckingham Palotába néhány földszinti be nem zárt ajtón vagy ablakon keresztül jutott be, ugyanis akkoriban még nem alkalmaztak királyi testőrséget akik az uralkodó lakhelyét vigyázták volna.

Három alkalommal fülön csípték amint belógott az épületbe, ő maga bevallott egy negyedik esetet is, de valószínűleg ennél többször szökött be a palotába.

Első alkalommal Victoria királynő alsóneműjét lopta el - melyet a nadrágjába gyűrt - második alkalommal ételt lopott a konyhából, de másik két alkalommal a trónon is látták üldögélni. Első elfogása után három hónap börtönre ítéltélk, de mert folyamatosan visszajárt a királynőt zaklatni, úgy döntöttek megszabadulnak tőle.

alt

Így is történt, elfogták hajóra ültették majd Brazíliáig meg sem álltak vele. Jones nem adta fel, még olyan messziről is visszatért Londonba, mígnem másodszor is elfogták. Ekkor egy olyan börtönhajóra száműzték, amely soha nem kötött ki, hanem a tengeren ringatózva különítette el a bűnözőket a világ többi részétől. Itt hat évig raboskodott, társai csak ’Boy Jones’ néven ismerték. Idővel alkoholista lett, majd szabadulása után betörésekből tartotta fenn magát.

alt
A 'Hulk' nevű börtönhajó keresztmetszete

Újabb elfogása után Ausztráliába deportálták, de ott dolgozni kezdett és piték eladásából összeszedett annyi pénzt, hogyújra visszatért Londonba. Itt testvére meggyőzte hogy mégiscsak jobb lenne neki Ausztráliában így mind a ketten útra keltek újra. Miután letelepedtek, Perth városában megkapta a városi kikiáltó pozíciót, majd szinte boldogan élt míg meg nem halt.

alt