Bizonyára sokan vagyunk akik szeretjük egy kellemes csésze teával indítani a napot, ami itt Londonban szinte kötelező is, ugyanis az angol teakultúra világhíres.

Az indiaiak és kínaiak után az angolok isszák a legtöbb teát – 165 millió csészét naponta.
Tea történelmük egyik legidősebb és leginkább ismert márkája a Twinings, melyet olyannyira becsben tartanak, hogy még egy aprócska múzeumot is szenteltek neki London belvárosában. Az picike üzlet eredetileg az első londoni teaházként nyitotta meg a kapuit 1717-ben, de a cégnek azon a címen már 1706-tól működött teaboltja.

alt

A gyűjteményben találkozhatunk a Twinings cég több száz évének tárgyi emlékével, a teás dobozok koronként változó csomágolásaival, valamint a cég alapítóit ábrázoló eredeti olajfestményekkel. A legkülönlegesebb tanusítvány azonban mégiscsak az a 'Royal Warrant' (azaz uralkodói minőségi bizonyítvány) melyet még maga Viktória királynő adományozott a cégnek, elismerve a különlegesen minőségi termékeiket.

alt

Az aprócska üzlettel kombinált múzeumban lehetőség van a különböző teafajtákat megkóstolni, majd ha sikerült választani, akkor vásárolni is.

A múzeum címe: 216 The Strand, London WC2R 1AP