A nap amikor egy londoni busz majdnem a Temzébe esett a Tower Bridge-ről

A címben említett történet sajnos nem kitaláció, valóban megtörtént, hogy egy double decker (azaz egy emeletes busz) kis híján a Temzében landolt, miközben a londoni Tower Bridge-en próbált épp átjutni. Az eset nem mostanában, hanem még 1952-ben történt, méghozzá egy hideg decemberi napon. A megszokott útvonalon közlekedő 78-as számú busz felhajtott a hídra, melyet azonban éppen a felnyitáshoz készítettek elő. Sajnos a forgalom megállítására szolgáló jelzőfény meghibásodott, így a busz nem érzékelhette egy darabig, hogy gond lehet az átkeléssel.

alt

A középen lassan szétnyíló hídon közlekedő busz sofőrje előtt két lehetőség maradt, vagy lelassul és akkor az emelkedő hídpálya végén biztosan a Temzébe hullik, vagy begyorsít és a még ketté nem vált úton megpróbál a másik oldalra átugratni a járművel. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a hatalmas lélekjelenlétről tanúbizonyságot tevő sofőr az ugrást választotta és bár a buszon 20 ember utazott, végül legsúlyosabban csak egy 11 éves kisfiú sebesült meg, ő kulcscsont törést szenvedett.

alt

A hős buszsofőr Albert azonnal a város kedvence lett, bár ő maga kevéssé értette mi is ez a hatalmas felhajtás körülötte.

  1. photo 1: c1.staticflickr.com

  2. photo 2: www.funlondontours.com

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!