A nap amikor egy londoni busz majdnem a Temzébe esett a Tower Bridge-ről

A nap amikor egy londoni busz majdnem a Temzébe esett a Tower Bridge-ről

A címben említett történet sajnos nem kitaláció, valóban megtörtént, hogy egy double decker (azaz egy emeletes busz) kis híján a Temzében landolt, miközben a londoni Tower Bridge-en próbált épp átjutni.

Az eset nem mostanában, hanem még 1952-ben történt, méghozzá egy hideg decemberi napon. A megszokott útvonalon közlekedő 78-as számú busz felhajtott a hídra, melyet azonban éppen a felnyitáshoz készítettek elő. Sajnos a forgalom megállítására szolgáló jelzőfény meghibásodott, így a busz nem érzékelhette egy darabig, hogy gond lehet az átkeléssel.

photo by Dave Kim on Unsplash

A középen lassan szétnyíló hídon közlekedő busz sofőrje előtt két lehetőség maradt, vagy lelassul és akkor az emelkedő hídpálya végén biztosan a Temzébe hullik, vagy begyorsít és a még ketté nem vált úton megpróbál a másik oldalra átugratni a járművel. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a hatalmas lélekjelenlétről tanúbizonyságot tevő sofőr az ugrást választotta és bár a buszon 20 ember utazott, végül legsúlyosabban csak egy 11 éves kisfiú sebesült meg, ő kulcscsont törést szenvedett.

A hős buszsofőr Albert azonnal a város kedvence lett, bár ő maga kevéssé értette mi is ez a hatalmas felhajtás körülötte.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet (idegenvezeteslondon@gmail.com), beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz, ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota

cover: photo by Charles Postiaux on Unsplash

Read more