A londoni ’Walk of Fame’, azaz a Hírességek Sétánya

Azzal mindenki tisztában van, hogy Los Angelesben, a North Highland Avenue és a Hollywood Boulevard utcák rejtik azon sztároknak a csillagait, melyekre mindenki olyan büszke és amelyekkel emberek ezrei fényképezkednek nap mint nap.

alt

Azt azonban már kevesebben tudják, hogy bizony Londonnak is megvan a maga „Hírességek Sétánya”, mégpedig a Royal Albert Hall épületénél, sőt mi több, közel 100 évvel régebbi is mint az amerikai változat. A csillagos sétány első kövét maga Victoria királynő helyezte el még 1867-ben és hát kié másé is lehetett volna ez a kő, mint a sajátja? Na jó, végülis magát az épületet Victoria férjéről, Albert hercegről nevezték el, tehát valahol jogos a megemlékezés.

alt Albert herceg

Az elmúlt 151 év alatt azonban lassan növekedett a csillagosok száma, mivel csak válogatott társaság kerülhetett itt kőbe vésve. Ezek a csillagok azon előadók neveit örökítik meg, akik így vagy úgy de nyomot hagytak a Royal Albert Hall koncertterem történelmében.

alt

Ahogyan azt elvárhatjuk, számos zenészt és a szórakoztató ipar más jeles képviselőit találhatjuk a kitüntetettek között, pl. Eric Clapton, Shirley Bassey, Adele de vannak akik a történelemben más módon hagytak jelet maguk után. Ilyen pl. Muhammad Ali, Winston Churchill, Albert Einstein és a szüfrazsettek (azaz a női egyenjogúság harcosai). Jelenleg 11 csillag díszíti a járdát de a számuk szép lassan biztosan növekedni fog.

alt Eric Clapton and Roger Daltrey

Itt meg is tekinthetitek a csillagokat:
Kensington Gore, Kensington, SW7 2AP

  1. photo 1: d15v4l58k2n80w.cloudfront.net

  2. photo 2: www.royal.uk

  3. photo 3: secretldn.com

  4. photo 4: secretldn.com

  5. photo 5: peopledotcom.files.wordpress.com

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!