A londoni művész aki eldobált rágógumikat fest

A londoni művész aki eldobált rágógumikat fest

Furcsa egy cím nem igaz? Pedig a dolog valós, méghozzá pontosan így: van egy londoni festőművész ember, aki az emberek eldobált és padlóhoz ragadt rágógumijait kelti új életre.

Az urat Ben Wilsonnak hívják és elsősorban a londoni Millennium hídon találkozhatunk aprócska remekműveivel. A könnyebb beazanosíthatóság kedvéért, a Millenium híd az a gyaloghíd, ami a Temze déli oldaláról pontosan a Szent Pál katedrálishoz vezet.

Millennium híd Londonban / by Yulia Chinato on Unsplash

Ben az elmúlt tíz évben több mint 10 000 eldobott rágóguminak adott új életet, úgy tekint rájuk, mint holmi miniatűr vásznakra, melyek éppen megfestésre várnak. Arra azonban nagyon ügyel, hogy csak és kizárólag a rágógumira fessen, ugyanis így semmiképpen nem lehet ráfogni, hogy esetleg közvagyont rongálna, hiszen egy eldobott rágógumi ilyen szempontból semleges terület.

by Idegenevezetes London
by Idegenevezetes London
by Idegenevezetes London

Ha úgy alakul hogy éppen a hídon sétáltok keresztül, akkor ne felejtsetek a lábatok elé is nézni egy kicsit, mert bár egyáltalán nem feltűnőek, de tele van aprócska festményeivel a Millennium híd!

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota