A zenész Brook Street 23 szám alatti lakása 2016 február 10-én nyílik meg a nagyközönség előtt, a legenda valamivel több mint 45 évvel ezelőtti halála után.

alt

Hendrix 1968 július elején költözött a bérelt londoni lakásba, akkori barátnője, Kathy Etchingham társaságában. A zenész határtalanul boldog volt, úgy tekintett a kis lakásra, mintha csak a sajátja lett volna, az előzőekben ugyanis a rengeteg koncertezés miatt sehol sem töltött elegendő időt ahhoz, hogy bárhol is hosszabb távra letelepedhessen.

alt

A pár végre megtehette hogy a sajtó állandó zaklatásától távol tarthatták magukat és végre volt idejük egy kis magánéletre is. Ettől függetlenül persze Hendrix rengeteg időt töltött a stúdióban és a rendszeres koncertezést sem adta fel, de végre lehetősége volt egy kicsit jobban ellenőrzése alá vonni a saját életét. Otthon lazításként sokszor játszott a gitárján vagy próbált új számokat összehozni, mely időszakban szivesen fogyasztott némi alkoholt is, inspiráció céljából. Az utókor számára feljegyezték, hogy sokszor lusta volt felmenni az emeleten található konyhába, így gyakran az ablakpárkányon hűtötte a söröket. Természetesen az állandó cigarettázás sem maradhatott el, első sorban a Benson & Hedges fajtájú dohányt kedvelte de gyakran valami mentolosra is rágyújtott. Új angol szokásokat is felvett, például Londonban kezdett el rendszeresen teázni is. Sajnos a pár 1969-ben szakított és kevesebb mint egy éven belül Hendrix már halott volt, az ellentmondásos hírek szerint halálát kábítószer túladagolás okozta.

alt

A most nyíló kiállításon beléphetünk majd a zenész legenda három szobájába, többek között a pár közös hálószobájába is, ahol a gitár legenda alkalmanként olyan hangerővel gyakorolt, hogy a hangfalai tönkre mentek bele. A berendezés teljesen authentikus, Kathy a legenda akkori volt barátnője segített a helyiségek végső képének kialakításában.
Több információt a kiállításról az alábbi linken találtok: Jimmi Hendrix állandó kiállítás