A londoni iroda ahol a szerencsétlenül járt Titanic óceánjáróra lehetett jegyet venni

Valószínűleg nem akad olyan ember, aki ne ismerné a Titanic tragikus történetét. A világ egykori legnagyobb hajója ezer szállal kötődik Londonhoz, bár 1912. április 12-én Southampton kikötőjéből indult első és egyben utolsó útjára. A kisebb kitérőkkel New Yorkba tartó gőzös két nappal az indulás után, éjjel 23.40-kor az Atlanti-óceán északi részén nekiütközött egy jéghegynek, mely megpecsételte sorsát.

A történetről korábban már közzé tettem az oldalon néhány igencsak érdekes dokumentumfilmet, melyek merész feltételezéseket boncolgatnak a tragédiával kapcsolatban. A következő linken megtaláljátok a bejegyzést:
Minden, amit eddig még nem hallottál a Titanic tragédiájáról

Azonban az utazást megelőzően mindenkinek szüksége volt jegyre, melyet legtöbben a hajótársaság Londoni központjában váltottak meg. A helyszín ma is létezik, azonban az egykori iroda helyén ma luxus lakóépület áll, benne 5-25 milló font értékű ingatlanokkal - a helyszín az Oceanic House a londoni Cockspur utcában, a Trafalgar tér közvetlen szomszédságában.

alt Korábbi fénykép az épületről

alt Manapság így fest az épület

alt Kilátás a legfelső emelet (penthouse) teraszáról

alt Hálószoba az egyik luxus apartmanban

  1. photo 1: www.hauteresidence.com

  2. photo 2: i.pinimg.com

  3. photo 3: assets.reapit.net

  4. photo 4: assets.reapit.net

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!