A legjobb karácsonyi vásárok Londonban

A legjobb karácsonyi vásárok Londonban

London minden évszakban fantasztikus, de a legkülönlegesebb időszak mégiscsak Karácsony és az azt megelőző néhány hét. Ilyenkor a város utcái és a boltok kirakatai ünnepi díszbe öltöznek, már csak sétálgatni is gyönyörűség a feldíszített helyszíneken.

Szerencsére a város számos helyén találkozhatunk jobbnál jobb karácsonyi vásárokkal, így most ezekből hoztam ízelítőt.

Winter Wonderland

A legnagyobb és leghangulatosabb karácsonyi vásár Londonban, egy igazi több órás program mire az ember mindent megnéz, megkóstol és kipróbál. A több mint 100 árus nagyrésze kézműves, akik gyönyörű árukkal készülnek a rohamra, de van itt korcsolyapálya, cirkusz és számtalan egyéb mulatság is.

Nyitvatartás: 2022. november 18 - 2023. január 2.
További információt ide kattintva kaphattok.

Covent Garden

A legtöbben a csodálatos karácsonyi díszítés miatt szeretik annyira ezt a helyszínt, de ne feledkezzünk meg a számos kézművesről valamint az itt található apró boltocskákról és az utcai mutatványosokról sem.

Leicester Square

Ez a tér a londoni Soho (azaz a szórakozó negyed) központja, itt mindig történik valami. Karácsony táján egy kellemes, nem túl nagy ugyan de hangulatos karácsonyi vásár várja mindig az erre járókat.

Nyitvatartás: 2022. november 9 - 2023. január 7.

Southbank Centre

Southbank gyakorlatilag a Temze déli partja a Westminster híd és a Waterloo híd között, amely minden időben tele sétálókkal, mutatványosokkal, street food árusokkal, de így Karácsony táján csatlakoznak hozzájuk a karácsonyi vásárok árusai is.

Nyitvatartás: 2022. november 3 - 2023. január 26.

Trafalgar Square

A téren igazi karácsonyi hangulat uralkodik, ugyanis minden évben itt állítják fel London karácsonyfáját, mely szokásról ide kattintva olvashattok részletesen. De van a fa mellett sok kézműves, forraltcsoki és forralt bor árus valamint rendszeresen hallani karácsonyi éneket az itt fellépő kórusoktól.

Nyitvatartás: 2022. november 11 - 2023. január 2.

Greenwich

Greenwich sokaknak egyik kedvenc londoni kirándulóhelye, mivel érzésben olyan mintha egy folyó menti kis városkában járkálnánk, nem sokban hasonlít a belvárosban megszokott londoni látképhez. Itt a hét minden napján nyitva van egy nagyméretű kézműves piac, de karácsony táján gyönyörűen fel is díszítik, nagyon kellemes időtöltés.

Nyitvatartás: 2022. november 16 - 2023. január 7.

Liberty Shop (Oxford Circus mellett)

Ez ugyan nem karácsonyi vásár, hanem egy réges-régi bolt, de kár lenne az összeállításból kihagyni, annyira tipikusan angol. Magáról a boltról és annak történetéről hamarosan egy hosszabb bejegyzés születik, de addig is menjetek és járjátok végig az elképesztő karácsonyi dekorációs választékot.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota

Ha hasznosnak találod a változatos és izgalmasabbnál-izgalmasabb bejegyzéseket az "Idegenvezetés London" blogon és Facebook oldalon, akkor kérlek, támogass egy kávé árával, hogy még sokszor találkozhassunk legalább a képernyőn keresztül. www.buymeacoffee.com/agotabf

Read more