A legfurcsább dolgok, amikre Londonban biztosítást kötöttek

A legfurcsább dolgok, amikre Londonban biztosítást kötöttek

Az emberek mint tudjuk sok mindenre képesek, akiknek pedig pénzük is van elegendő, sokszor meg is valósítják legfurcsább elképzeléseiket. Érthető módon a brit biztosító társaságok nagy része fel van készülve a legtöbb furcsa kérésre is, de azért volt a történelemben néhány olyan ötlet, amitől bizony nekik is felszökött a szemöldökük.

Harvey Lowe például az ujjait biztosíttatta, ugyanis 1932-ben ő lett a Yo-Yo világbajnok, sőt mi több, az akkori brit trónörököst is ő tanítgatta a játék csínjára-bínjára. Érthető volt tehát, hogy nagy szüksége volt ügyes ujjaira.

Michael Flatley - a híres ír táncos - pedig inkább a lábait biztosíttatta mint nagyszerű munkaeszközeit, hozzávetőleg £30 millió fontra, karrierje csúcsán.

Létezik egy nagyon drága rizsszem is, mellyel a biztosítónak dűlőre kellett jutnia, végülis £12.500 fontra értékelték. Attól ennyire drága, mert mikroszkópikus méretekben ugyan, de rajta van őfelsége és férje portréja.

A magyar származású étterem-kritikus Rónay Egon 1957-ben kötött biztosítást az ízlelőbimbóira, £250.000 font értékben.

Bob Dylan, Bruce Springsteen de még a Beatles is biztosíttatta a hangját karrierjük egy bizonyos pontján, amikor éppen nagyon ment a szekér.

A Cutty Sark nevű whiskey gyártója egy alkalommal £1.000.000 fontot ajánlott annak, aki le tudná filmezni a Loch Ness-i szörnyet. De mert hátha valaki egyszer megteszi, biztosítást kötöttek az ajánlatra. Maga a whiskey egyébként természetesen Skóciában készül, csak úgy mint maga a Cutty Sark hajó is egykoron.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota