A különleges londoni varrógép múzeum

London bővelkedik a különleges látnivalókban, ezek sorába könnyedén beleillik a varrógép múzeum is, mely ingyen látogatható a város dél-nyugati részén. A múzeum nyitvatartása azonban eléggé limitált, így látogatás előtt érdemes tájékozódni.

alt

A bemutató felöleli mind a háztartási és ipari varrógép történelmet az 1850 és 1950 közötti időszakból. A gyűjteményt a wimbledoni, Varrógép Társaság nevű cég ügyvezető igazgatója, Mr Ray Rushton hozzávetőleg 50 éves munkával állította össze. Mára már a 600 darabos gyűjteményben számos ritkaság található, többek között Charlie Chaplin varrógépe is.

alt

A legkülönlegesebb kiállított darab azonban mégis az a gép, amelyet Viktória királynő legidősebb lánya - Victoria Adelaide Mária Lujza (más néven Vicky) - esküvői ajándékként kapott. A gép egy ritka Wheeler&Wilson típusú varrógép, melynek eladási mutatói az ajándékozás után csúcsokat döntöttek, ugyanis mindenki a királyi géphez hasonló varrógépre vágyott. A királyi család gyermekeire egy angol özvegy, Mrs. Wakelin vigyázott hosszú éveken át, majd mikor elhagyta a családot a varrógépet megkapta búcsúajándékként.

alt

A múzeum honlapja: www.craftysewer.com/acatalog/LondonSewingMachine_Museum.html

  1. carolineld.blogspot.co.uk

  2. carolineld.blogspot.co.uk

  3. www.emminlondon.com

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!