A dél-kelet londoni tank

Dél-kelet Londonban, az Elephant and Castle metrómegálló közelében az egyik utcasarkon igazi kuriózumra lelhetünk - ami nem más mint egy használt orosz tank. Igen, jól olvastátok és a legendárium szerint azért álldogál már jó ideje az elhagyatott telken, mert Southwark önkormányzata ezt helyben hagyta!

alt

alt

Na persze van egy kis csavar a történetben ugyanis a dolog állítólag ott kezdődött hogy valamely furcsa okból kifolyólag a telek tulajdonosa építési engedélyt nem kapott viszont mikor kérvényezte hogy egy tankot helyezhessen el a telken, a hatóságnak ezzel már nem volt problémája. Persze ez csak úgy lehetséges, hogy a ’tank’ szó angolul a harckocsi mellet nagyobb méretű tartály, kádat is jelent, így valószínleg az engedély kiadása előtt a hatóság nem pontosította hogy konkrétan mire is gondolt a tulaj. :)

alt

Ha érdekel benneteket a látványosság mely időnként színt vált, akkor ezen a címen megtaláljátok: Mandela Way, SE1 5GG

  1. photo 1: upload.wikimedia.org

  2. photo 2: www.crowdpondent.com

  3. photo 3: simhq.com

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!