Dél-kelet Londonban, az Elephant and Castle metrómegálló közelében az egyik utcasarkon igazi kuriózumra lelhetünk - ami nem más mint egy használt orosz tank. Igen, jól olvastátok és a legendárium szerint azért álldogál már jó ideje az elhagyatott telken, mert Southwark önkormányzata ezt helyben hagyta!

digitalcosmonaut.com
flickr.com

Na persze van egy kis csavar a történetben ugyanis a dolog állítólag ott kezdődött hogy valamely furcsa okból kifolyólag a telek tulajdonosa építési engedélyt nem kapott viszont mikor kérvényezte hogy egy tankot helyezhessen el a telken, a hatóságnak ezzel már nem volt problémája. Persze ez csak úgy lehetséges, hogy a ’tank’ szó angolul a harckocsi mellet nagyobb méretű tartály, kádat is jelent, így valószínleg az engedély kiadása előtt a hatóság nem pontosította hogy konkrétan mire is gondolt a tulaj. :)

hiveminer.com
picssr.com

Ha érdekel benneteket a látványosság mely időnként színt vált, akkor ezen a címen megtaláljátok: Mandela Way, SE1 5GG

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota