A Charles Dickens Museum

London Bloomsbury negyedében található a Charles Dickens múzeum, abban az épületben melyben a legendás történetíró maga is élt és ami valójában az egyetlen olyan épen maradt ház melyet az író élete során lakott. A kiállítást meglátogatva kiderül, hogy Dickens nemcsak nagyszerű író volt, hanem fáradhatatlan társadalmi aktivista is.

alt

Maga a kiállítás egy kis időutazás is, megtekinthetjük ugyanis hol írta remekműveit, hol ebédelt és feleségével Catherine-nel hol szórakoztatták rengeteg vendégüket. Belépés után szinte azonnal elmerülünk a korabeli látványban, a családi ház máig megőrzött hangjaiban és illataiban. A polcokon ritka könyvek, a falakon csodálatos festmények, fotók körben pedig csupa személyes tárgy látható mely egyedülálló betekintést nyújt a művész életébe és a munkásságába.

alt

A múzeumnak otthont adó ház az író életében is fontos szerepet töltött be, itt született ugyanis legidősebb lánya és néhány remekműve is itt íródott, többek között a Twist Olivér.

alt

  1. independent.co.uk

  2. orientexpresstour.com

  3. cdn.shopify.com

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!